Sex lopp och en sammanfattning

Året börjar närma sig sitt slut och det är dags att summera tävlingsåret. Jag bockade av fyra (för mig) nya ultralopp och gjorde två återbesök på tidsloppscirkusen. Resultatmässigt blev det ett skralt år. Det är svårt att bedöma prestationen första gången man springer ett lopp, men både Skövde och Bislett var riktiga besvikelser.

Arctic Ultra 100 miles

Arctic Ultra, 30 januari

Sista loppet i The Swedish 100 Mile Challenge för mig. Jag kom aldrig in i bubblan. Kände mig mätt på lopp efter ett ganska intensivt 2014. Tuggade på de 161 kilometrarna efter bästa förmåga och fick till slut den röda västen som bevis på ett års slit.
» Läs hela rapporten

Reima mäter under Skövde 6-timmars.

Skövde 6-timmars, 7 mars

Skövde 6-timmars har blivit en fin tradition. Tyvärr stirrade jag mer på min egna klocka än på resultatskärmen och missbedömde hur det gick. Det blev nytt PB med nöd och näppe.
» Läs hela rapporten

Raksträcka Aros Marathon

Aros Marathon, 2 maj

En mysig tillställning, i Jättelångt-klass när det kommer till stämning. Jag såg loppet som ett långpass och lyckades ta mig de 5 milen till målet i Enköping på utsatt tid.
» Läs hela rapporten

Medalj/Knalle, BUM 100 miles

BUM 100 miles, 29 maj

BUM 100 är en nykomling i den svenska 100 miles-kalendern. Detta en riktigt tuff utmaning i klass med GAX 100. Vädret och terrängen bidrog till att det blev ett bra genrep inför årets stora mål, UTMB. Jag är jättenöjd med att jag tog mig till Skatås och tillbaka till Borås i regn (och hagel).
» Läs hela rapporten

Mål UTMB 2015

UTMB (Ultra-Trail du Mont-Blanc), 28 augusti

Ett av mina absoluta drömlopp blev en mental härdsmälta. Efter det första dygnet på färden runt Mont Blanc ville huvudet inte alls vara med längre. De grå hjärncellerna jobbade på högvarv för att få mig att bryta. Jag lyckades dock bita ihop och klarade loppet med minsta möjliga marginal.
» Läs del 1, del 2 & del 3

Bislett 24 h

Bislett International Indoor Endurance Festival – 24 Hour Challenge, 20 november

Det blev platt fall i katakomberna under Bislettstadion. Efter halva loppet brakade allt samman.
» Läs hela rapporten

2016 då?

Just nu är jag bara anmäld till TEC 200 miles i april. Jag kommer även söka till UTMB. I övrigt vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Jag vill både putsa mina gamla PB:n på kortare distanser och springa riktigt långt. En knepig ekvation…

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.