10 år som löpare

I maj 2009 loggade jag mitt första löppass på jogg.se, sedan dessa har det blivit ca 26375 km i löparskor. Igår sprang jag mitt fjärde Aros Marathon, 50 km, från Uppsala till Enköping. Loppet firade 10-årsjubileum i år.

Aros Marathon 50 km 2019

För 10 år sedan visste jag inte ens om att man kunde springa längre än ett marathon. Ett marathon var det ultimata målet för min träning.

Möjligheten att mäta sina rundor med mobiltelefonen och framväxten av sociala medier gjorde att löpningen fastnade. Det gick att samla på sig statistik och diskutera träning, lopp och utrustning med hela världen.

2010 bockade jag av mitt första marathon, fler följde kommande år. Stiglöpning, fjäll och boken ”Ultramarathon Man – Confessions of an All-Night Runner” av Dean Karnazes ändrade riktning på min fokus och ledde till det jag håller på med nu.

Jag är oerhört tacksam över att jag upptäckte löpningen och allt positivt det fört med sig. Gårdagens Aros Marathon påminde mig om vilka fantastiska människor jag träffat tack vare löpningen.

Hoppas innerligt att jag får hålla på med det här många många år till.

1%-regeln för internetkultur

1%-regeln (internetkultur)
Läs mer

Jag hoppas även att jag finner tid och ro att uppdatera här oftare. Det senaste året har jag sällat mig till de den grå massan som inte bidrar med något kreativt utan bara konsumerar. Jag vill tillbaka till procenten som får internetkulturen att leva.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.