Låt Instagram välja distansen på ditt nästa löppass

Ikon för My Next Run-filtret

I helgen blev ett Instagram-filter som jag knåpat ihop godkänt av Facebook/Instagram. Effekten heter My Next Run och hjälper dig slumpa fram längden på ditt nästa löppass om du t.ex. är oinspirerad eller har svårt att välja själv.

När du valt filtret och Instagrams kamera hittar ett ansikte dyker kepsen med texten ”My next run is …” upp. Tryck sedan på skärmen för att slumpa fram distansen som ett svar.

Exempel från filtret My Next Run

Distanserna är mellan 3 och 32 km. När det bli en kort sträcka får du springa ”snabbt” om du vill bli trött. Eftersom jag sällar själv springer långpass längre än 3 timmar så fick 32 km räcka som längsta distans. Ett spontant marathon sliter för mycket för att man ska ha lust att springa lika långt nästa dag också tänker jag.

Är man ultralöpare så är det kanske inte ett stort problem. Det får kanske bli en variant med ultradistanser om filtret uppskattas och används.

Logiken i filtret är väldigt enkelt och tar inte hänsyn till tidigare resultat osv. Att långa distanser kan dyka upp efter varandra kan vara bra mental träning om man väljer att lyda. Sedan får man kanske se till att inte vara för envis om kroppen säger ifrån.

Instagramprofil

Filtret hittar du under filter-fliken i min Instagram-profil eller genom att klicka på följande länk: https://www.instagram.com/a/r/?effect_id=4096709793688666

Jag gjorde filtret mest för att testa hur man gör och om det gick att skapa något som hade en användbar funktion.

Instagrams händelsearkiv.

Det är riktigt kul är att få meddelanden och stories från löpare som använt filtret. Hoppas du också har lust att testa. Ta chansen och utmana ödet.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.