Backar är överskattade…

Backar är överskattade intalar jag mig själv när jag nöter oändliga raksträckor här på södra plattland. Jag kommer inte ställa löpbandet på max lutning och plåga mig på det lokala gymmet för att förbereda mig för UTMB:s berg- och dalbana denna gången. Däcklöpningen får stryka på foten också.

Nya gamla banvallen i Burgsvik

Istället satsar jag på benstyrkepass med joggvila: gående utfallssteg eller knäböj tills benen pumpar och skriker, några kilometers jogg för att allt ska lugna ned sig och sedan göra om samma sak igen några gånger till. De två första passen har levererat önskad känsla av trötthet (och träningsvärk) i alla fall.

Förhoppningsvis kommer det ge en positiv effekt tills jag kan börja tugga hemmabackarna snart igen.

Gotlandswhisky och Gotlandsbryggeri Shogun Bulldog Jipa

Det blir inte bara träning. Jag försöker njuta av öns alla delikatesser också.

Hardrock 100 startade för några timmar sedan och höjde träningsmotivationen ett snäpp till.

Trevlig helg!

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.