Selfiepinne för bergslopp

Jag gillar att dokumentera loppen jag springer. En sak som jag upptäckt är att ju tröttare jag blir desto mer sällan orkar jag plocka fram telefonen eller kameran för att fota. Därför har jag investerat i en GoPro Handlebar/Seatpost/Pole Camera Mount.

GoPro Pole Mount

Fästet gör att man kan montera sin GoPro på styret, sadelstolpen eller i mitt fall stavarna. Mina stavar är gjorda av aluminium vilket gör att hållbarheten inte borde påverkas, möjligen kan det bli en buckla om man spänner fästet för hårt. Kolfiberstavar får man kanske vara försiktigare med eftersom de är bräckligare och tål inte tryck/stötar på samma sätt.

GoPro stavfäste

Stavarna har jag framme hela tiden under ett längre bergslopp och därför borde chansen att jag knäpper en bild bli större. Det är min teori i alla fall. Vi får se hur det blir i praktiken. UTMB blir första testet. Jag såg att flera löpare använde liknande fästen senast jag sprang loppet.

Bergsklättring under Mozart 100

Oftast har jag GoPro:n i timelapse-läge och låter den knäppa under några minuter. Det blir alltid några bilder per sekvens som går att använda.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.