Vikenvarvet, Vikenv*r*v*t, #vikenvrvt

Det lilla loppet Vikenvarvet i Höganäs ställdes in i år p.g.a. att Göteborgsvarvet inte ville att de skulle ha med ”varvet” i sitt namn. Istället dök Vikenv*r*v*t upp som ett virtuellt välgörenhetslopp med start kl. 10 idag.

Vikenv*rv*t

Reglerna var enkla:
Plats: Överallt
Sträcka: Valfritt
Startavgift: Valfri summa. Skänk t.ex. 1 kr per löpt km till insamlingen hos Barncancerfonden. (Vinsten från Vikenvarvet brukar skänkas till Barncancerfonden också.)

Jag gillar sådana här initiativ och snörade därför på mig skorna (nästan) på utsatt tid för att springa ett halvmarathon. Siktet var inställt på Holmhällar eftersom jag missade att bocka av den kusten under långpasset på Storsudret i onsdags.

Innan man kommer till Holmhällars raukfält passerar men några skyltar.

Gratis luft

Gratis luft till alla cyklister. (Det sitter en cykelpump monterad på stolpen.)

Barn i buskarna

Jag svängde av vid fel grusväg för att komma till havet och var tvungen att springa lite obanat i skogen för att komma rätt igen.

Mot Holmhällar

Vid vändpunkten mötte jag Martin som jag träffar nästan varje sommar. Vi bestämde en date i morgon bitti. Han är i en helt annan liga än mig så jag får se hur länge jag orkar hänga med i hans tempo.

Holmhällar

Passet blev lite längre än tänkt, men några bonuskilometrar skadar inte. 26 km in på löpkontot och Barncancerfonden fick ett bidrag på 260 kr.

Drakfest Holmhällar

Nästa gång jag ska till Holmhällar är nog nästa lördag då den årliga Drakfesten går av stapeln. Årets tema: Högsta mode!

Efter prövning i Patent- och registreringsverket får Vikenvarvet behålla sitt namn.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.