Sista volymveckan

Lita aldrig på en fd elitsatsande skidåkare som säger att han knappt tränar längre. Jag bävade och såg fram emot dagens morgondate. Veckans tidigare pass kändes i kroppen och jag var orolig att jag skulle vara tvungen att vika ned mig alldeles för tidigt.

Kyrkänget

Vi möttes vid kyrkänget kl. 06.00 och sprang mot hamnen. Det märktes tydligt att vi hade olika snacktempo. Jag fick nöja mig med korta meningar och andra små läten, medan min kompanjon levererade långa utlägg.

Det var intressant att få en inblick hur man fortfarande kan leverera resultat med minskad träningsmängd, där barnvagnpassen dominerar. Efter drygt en timmes löpning på grusvägarna längs kusten meddelade jag det var dags att vända.

Morgondopp i hamnen

Började känna mig rätt mör efter 2 mil och bestämde mig för att ta ett morgondopp när vi kom till hamnen. Martin fortsatte på den gamla banvallen för att få ihop sina 3 timmar. Efter mitt dopp och energipåfyllning blev det nedjogg de sista kilometrarna hem.

Med dagens 25 km stänger jag veckan på 11 mil löpning. Nu börjar nedtrappningen. Mysjogg, mindre volym och mer av livets goda står på schemat fram till Tierra Arctic.

Ikväll ska jag se Ebbot live!

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.