Istället för Western States 100

Stiglöpning backe.

Runt årskiftet drog jag nitlotter till två stora lopp, Western States och UTMB. Tierra Arctic Ultra 120 km fick bli höstens utmaning samt poänginsamlare till UTMB-lotteriet. Loppet närmar sig med stormsteg och jag har knappt hunnit tänka på att det faktiskt kommer krävas en hel del backtrampande för att kunna njuta av strapatsen mellan Nikkaluokta och Abisko.

Karta: Tierra Arctic Ultra 120 km

2500 höjdmeter ska avverkas på ca 125 km. Bitvis är det mycket stenig och krävande terräng.

De senaste månaderna har gå ut på att hitta tillbaka efter TEC 200. Nu känns det som allt fallit på plats, men tiden är knapp för att göra några stordåd. Jag bli tvungen att köra samma upplägg som förra sommaren. Tramp i Hammarbybacken och Högdalstopparna på hemmaplan och ångestladdade backpass på löpband när jag är på ön. Sedan skadar det inte att köra lite styrka på det.

Idag kl. 14 går starten för Western States 100. Max Själin står på startlinjen som enda svensk. Lycka till Max!

Du kan följa loppet på http://www.ultralive.net/ws100

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.