Maratonmarchen – filmen om Fotrally

Maratonmarchen

Dokumentären Maratonmarchen – En vaken mardröm finns på SVT Play nu och en månad framåt. Den filmades under Fotrally 2014 och är intressant ur många aspekter. Som ultralöpare skulle man nog lära sig en hel del om man skulle ställa upp. Jag väntar ett tag till innan det kommer på frågan. Tanken har dock redan börjat gro.

Årets lopp startar kl. 21.00 den 30 juni.

Årstafältet by night

Veckans träning har bestått av transportlöpning samt ett par sena distanspass för att slippa den värsta värmen. I morse gick jag upp tidigt för att köra ett backpass men fastnade i Western States-rapporteringen och så kom regnet. Bestämde mig för att vänta in Max Själins målgång innan jag stack ut.

Max tog sig i mål strax under 20 timmar vilket gav honom en 27:e plats bland herrarna, plats 30 total. Andrew Miller plockade hem segern på tiden 15:39:36 och Kaci Lickteig var snabbaste dam på 17:57:59.

När jag väl tog mig ut prickade jag in den värsta regnskuren. Jag blev plaskblöt på en minut. I nedförsbackarna började innersulorna glida omkring i skorna p.g.a. allt vatten. Passet avslutades tidigare än tänkt, men jag kompenserade med en kortare runda på eftermiddagen när allt hade lugnat ned sig.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.