Vårrus och PB-regn på Gotland

Februari började med en veckas vila. Kände mig inte speciellt sliten efter Arctic Ultra men jag hade bestämt mig för att ta det lugnt för att vara pigg inför kommande uppbyggnadsperiod.

 Löpningens dag 7 februari 2015

Första rundan blev passande nog på Löpningens dag, 7 februari 2015.

Vår på södra Gotland

Sportlovsveckan spenderades på södra Gotland. Torr asfalt lockade till snabbare tempo under passen. Det kändes nästan lite vårigt vissa dagar. De iskalla vindarna förstörde illusionen en aning.

Omkullblåst busskur

Denna busskur fick dock luft under vingarna redan i höstas.

Blötmark, Gotland

Om man lämnade asfalten var det fortfarande riktigt blött.

PB-regn på Strava

Springet i benen resulterade i ett PB-regn. Det har sina fördelar med att vara ny på Strava i alla fall. Jag skaffade kontot strax innan årsskiftet för att testa tjänsten som verkar vara populär på andra sidan Atlanten. Passen synkas automatiskt från Suuntos Movescount.

Summering februari 2015

  • Sprungna kilometer: 170 km (170 kr till insamlingen 1 kr/km och Cancerfonden)
  • Antal pass: 14 st
  • Träningstid: 15,5 timmar
  • Höjdmeter: 750 m
  • Snittempo: 5,25 min/km
  • Längsta distans: 21 km

Senast jag sprang under 20 mil på en månad var i oktober 2013. Som tur är kompenserade jag genom att hålla ett högre tempo.

Vilande fluga

Nästa helg är det dags för Skövde 6-timmars. Ska bli riktigt intressant att se om jag lärt mig något sedan förra gången. Fram tills dess ska jag ta det lite lugnare igen. Vi hörs.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.