The Swedish 100 mile Challenge – Diamantlistan

The Swedish 100 mile Challenge har varit en morot för mig under de senaste 15 månaderna. Det hela började strax efter mitt första 100 miles-lopp Black River Run. Västerås LK publicerade ett inlägg om utmaningen som gick ut på att springa fyra 100 miles-lopp under en 12-månadersperiod, ett per årstid helt enkelt. Samtidigt fanns det en uppmaning om att någon borde arrangera ett vinterlopp eftersom det saknades.

Medaljer, Swedish 100 mile Challenge

Jag tyckte utmaningen var en strålande idé. TEC 100 och GAX 100 fanns redan i min kalender så det var bara att köra för att hamna på guldlistan, 3 lopp inom loppet av 12 månader. I början av 2014 bestämde sig Arctic Ultra, som tidigare varit 50 miles, för att utöka till 100 miles. Hmmm… Nytt läge.

Skulle jag orka satsa på diamanten? Det skulle innebära att jag var tvungen att springa Black River Run en gång till. Efter viss tvekan valde jag att gå all in när jag väl klarat GAX.

Täby Extreme Challenge 100 miles 2014

TEC 100 är hemmaplan för mig. Det var enkelt att sätta upp ett realistisk mål eftersom jag sprungit banan i Täby ett flertal gånger. TEC blev det perfekta loppet.
» Läs lopprapporten

The GAX 100 miles 2014

GAX 100 Miles är det stora äventyret i Skåne. En enda stor loop på 16 mil med få vätskestationer/depåer och en hel del navigering. Loppet satte mig verkligen på prov.
» Läs lopprapporten

Black River Run 100 miles 2014

Motivationen var inte på topp när det var dags för Black River igen. Givetvis ville jag återvända till Västerås och göra ett bättre resultat, men kroppen ville inte samarbeta. Det blev en lärorik upplevelse.
» Läs lopprapporten

Arctic Ultra 100 miles 2015

Vädret är det stora orosmomentet när det kommer till Arctic Ultra. I år hade vi tur och Arvika bjöd på perfekta förhållanden. Jag tog mig runt de 16 varven trots att det aldrig riktigt släppte.
» Läs lopprapporten

arcticultra-swedish-100mile-challenge
Foto: Remy Brändefalk

Nu i efterskott är det väldigt skönt att ha de gjort. Jag klarade The Swedish 100 mile Challenge under 90 timmar. GAX var det enda loppet som tog över 24 timmar av genomföra. Totalt är vi 4 löpare på Diamantlistan just nu. Jag känner att jag fått en bra grund för fortsatt långlöpande. 100 miles-distansen skrämmer mig inte på samma sätt längre. Nu kan jag gå vidare och hitta nya utmaningar.

Mer info om The Swedish 100 mile Challenge hittar du här.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.