Premiärtur med Montrail Rogue Fly

Montrail Rouge Fly

Ja, jag vet att jag inte borde, men det var rea osv. Det första steget mot tillfrisknande är att erkänna att man har ett problem och jag behöver faktiskt ett par nya terrängskor. Mina Salomon Crossmax börjar falla i bitar redan efter 50 mil. Montrail Rogue Fly är inga hybrider men funkar säkert utmärkt på grusvägar och i lagom tuff terräng. Premiärturen blev längst med Blåa spåret, mellan Hellasgården och Solsidan.

Snabba reflektioner

Gryptonite-sula Montrail Rouge FlyMontrail Rogue Fly kändes som lätta racers. Ovandelen är luftig och släpper in/ut vatten snabbt. Gryptonite-sulan gav ett bra grepp på berghällar och rotiga stigar. Man fick ett ok skydd underifrån. Skorna är ganska smala, men det finns plats för tåvickande.

Vid ett tillfälle fick jag en ordentlig smäll i hålfoten. En bredare sko med mer skydd hade kanske hjälpt. Jag föredrar dock Rouge Flys låga vikt och får helt enkelt bli bättre på att sätt ned fötterna på rätt ställen.

Återkommer med ytterligare tyckande när jag hunnit med några fler pass. Imorn får skorna hänga med när jag ska träffa Lars och Niclas från Löparpodden.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.

2 thoughts on “Premiärtur med Montrail Rogue Fly

Comments are closed.