Navigera med Suunto Ambit

Movescount-route.Under helgens terrängpass testade jag att använda navigeringsfunktionen på min Suunto Ambit. Det fungerade riktigt bra måste jag säga.

Vid ett tillfälle missade klockan registreringen av en waypoint (navigeringspunkt) och ville att jag skulle backa tillbaka. Detta gick dock lätt att ändra på genom att gå in i inställningarna och välja Skip waypoint.

För att navigera med Suunto Ambit behöver du:

  1. Logga in på Movescount.com.
  2. Skapa en rutt med waypoints i Tools>Route Planner. Du kan antingen rita direkt på en karta eller importera en kml-fil och placera navigeringspunkter längst med rutten. Kryssa i Use this route in watch.
  3. Synkronisera klockan genom att koppla ihop den med din dator och starta Moveslink. Koppla från klockan när allt är klart.
  4. Starta träningspasset som vanligt. Gå in i inställningarna genom att trycka in Next-knappen i 5 sekunder. Välj Navigation>Routes>Din rutt>Första waypoint>Navigate. Om den valda waypointen inte är en ändpunkt får du välja åt vilket håll du ska navigera, framåt eller bakåt på rutten.
  5. Klockan återgår i träningsläget och navigeringen får en egen ”view” med distans till nästa punkt samt riktning.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.