Mortons Neurom eller stressfraktur?

Om man googlar ”ont framfoten löpning” eller ”ont trampdynan löpning” hamnar man i långa forumtrådar som handlar om Mortons Neurom eller stressfrakturer. Så därför googlar jag inte det.

ill glitch

Jag började få känningar i foten förra veckan efter ännu ett misslyckat försök att bli kompis med mina Hoka Clifton 3. Trampdynan är lite svullen nu och när jag går barfota känns den öm. Det är säkert inget farligt intalar jag mig… Men jag har unnat mig några dagars extra vila och passat på att massera fötterna för att öka blodflödet och släppa på eventuella spänningar.

Den närmaste tiden är det jogg i skor med bredare tåbox som gäller.

Salomon har släppt två nya löparskor som är riktade till långjoggare: Salomon S-LAB Sense Ultra och Salomon Sense Pro Max. Mer dämpning och skydd verkar vara gemensamma nämnare för båda modellerna. Jag har inte testat dem men spontant verkar Sense Pro Max som en sko som jag skulle kunna gilla.

Salomon Sense Ultra & Sense Pro Max

Salomon S-LAB Sense Ultra och Salomon Sense Pro Max.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.

4 thoughts on “Mortons Neurom eller stressfraktur?

  1. Jag fick för några år sedan, efter snabba intervaller på löpbana, en utdragen smärta och svullnad i framfoten. Symptomen var stressfraktur enligt Google. Vågade inte belasta. Fick det undersökt. Den det var ingen stressfraktur. Började springa så gick det bort.

    • Skönt att det inte var något allvarligt. Min fot behövde antagligen bara lite extra vila.

Comments are closed.