Långpass genom Södertörns skogar

Det har ekat lite tomt här de senaste veckorna, men det betyder inte att löpningen legat i träda. Träningen har trappats upp efter Sätila Trail. (Rapport från loppet kommer så småningom…)

Suunto sync

I lördags hade jag möjlighet att hänga med på ett socialt långpass genom Södertörns skogar. Mr Sörmlandsleden Niklas Holmström hade dragit ihop ett trevligt gäng från bl.a. Eskilstuna och Västerås. Vi var ca 20 löpare som startade i Flemmingsberg och sprang till Handen. Turen tog oss genom Flemingsbergsskogens naturreservat på Huddingeleden, vidare på Sörmlandsleden till Paradiset och Handen.

Södertörns skogar

Snön hade smällt i skogarna och det var ganska blött vissa sträckor. Dubbade skor hade suttit fint på de hala spängerna och berghällarna. Jag hade några Bambi-incidenter, men klarade mig utan att vurpa som tur var.

För mig blev det 28 km varierande och rolig stiglöpning. Man kunde välja att springa en 7 km lång rundslinga (Långsjööglan) vid Paradiset, jag skippade den för att inte irritera min vänstra stortå som varit lite kinkig efter Sätila.

Härlig dag & gott sällskap på Sörmlandsledens stigar mellan Flemingsberg-Handen. #löpning #running #springasörmlandsleden #sörmlandsleden #stiglöpning #trailrunning #trail #träning #ultrarunning #etk #eskilstunatrailklubb #jagspringer

A photo posted by BK (@bk_springer) on

Det blev ett fint långpass i fantastiskt (shorts)väder. Extra kul att träffa likasinnade som man bara tidigare haft kontakt med på Instagram, Strava eller någon annan social kanal. Tack Niklas och alla andra!

Högdalstoppen i snöstorm

Igår kom vintern tillbaka igen.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.