Loppsimulatorn och Instagram-bangers

Högdalstoppen, september 2016

Mycket av min träning handlar om att vara tidseffektiv. Nästan alla pass börjar vid ytterdörren eller är någon typ av transportlöpning. Ibland lyckas jag klämma in något mer äventyrligt. Förra helgens tripp till Västerås var rena rama lyxen.

De flesta träningsprogram inför lopp börjar 18-20 veckor innan. Mängden och snabbheten byggs upp gradvis. Eftersom jag alltid håller igång så ser jag de två sista månaderna som den tid då jag försöker träna mer loppspecifikt. Oftast funkar det bra, men det blir lite problem om man t.ex. befinner sig på Gotland en sommar och ska springa UTMB

Banprofil: Sätila trail 120km

Banprofil: Sätila Trail 120 km

Inför Sätila Trail 120 km har jag börjat nöta en kuperad loop för att förbereda mig för loppets ca 3000 höjdmeter. Som referens så samlar man på sig 550 höjdmeter under Lidingöloppet. Min loppsimulator börjar med en tur upp på en av Högdalstopparna och fortsätter sedan runt Fagersjö motionsspår. Långa sega backar blandas med några korta branta och så finns det partier där man kan flyga fram. Totalt är varvet 4,5 km.

Kuperade loopen x3

I morse märktes det tydligt att jag inte riktigt hade återhämtat mig från förra helgens uppdrag. Tre varv räckte gott och väl, 20 km in på kontot inkl. upp- och nedjogg hem.

Jag följer väldigt få tv-serier, typ inga. Istället hänger jag mer på YouTube. Vloggar på 12 minuter funkar mycket bättre för mig just nu. De senaste månaderna har jag bl.a. följt fotografen Andrew Kearns äventyr. Han är uppe tidigt och ute sent för att fånga bangers till sina ca 350k Instagram-följare. Istället för lyxiga hotell och förstaklassflyg som Casey Neistat överdoserat med på senare tid så reser han runt och sover hos sina instakompisar eller sin bil, precis som man ska göra när man är tjugonågonting.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.