Petzl e+Lite – en pannlampa för gramjägare

Petzl e-Lite ZIP 3-in-1 LED

Pannlampssamligen har utökats med en liten lågviktare. Jag har tidigare använt min Black Diamond Spot Ultra som backup-lampa under längre ultralopp. Nu hittade jag en Petzl e-Lite ZIP 3+1 LED för en billig peng. Lampan har en utdragbar snodd på baksidan som gör att man kan fästa den runt huvudet, handleden eller på ryggsäcken.

Petzl e-Lite Black Diamond Spot Ultra

Petzl e+Lite ZIP väger 27 gram och levererar 26 lumen. Den har fyra LED-dioder (3 vita och 1 röd) som kan lysa med fast eller blinkande sken.

Baksida Petzl e-Lite

Lampan drivs med 2 st litium CR2023, batterierna räcker 55 timmar i maxläget och 70 i ekonomi. Eftersom den är designad för nödsituationer så tål den tufft väder t.o.m. ett dopp på en meters djup. (På baksidan finns det även tips på hur du kan kommunicera med semaforer.)

Petzl e-Lite ZIP pannlampa

Med denna uppgradering tjänar jag hela 63 gram i min packning. Vikt som i sin tur leder till snabbare tider. Jag har för mig att jag läste i någon forumtråd att om man gick ned ett kilo motsvarade det en minut på milen. Så om jag springer 100 miles (161 km) motsvar det väl… en hel minut (63 gram/1000 gram*16 mil).

Jag får alltså fortsätta träna för att få bättre tider. Kämpa Kristian!

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.