Nästa lopp: Sätila Trail 120 km

I helgen outtade jag att jag var anmäld till Sätila Trail 120 km, så det är lika bra att jag skriver det här också. Kl. 03:00 den 12 november smäller startskottet i Sätila (ca 5 mil utanför Göteborg). Maxtiden är 20 timmar och man samlar tydligen 3100 höjdmeter totalt. (När jag laddade upp GPX-filen på Movescount landade det dock på knappt 2700 höjdmeter.)

Bana: Sätila Trail 120 km

Banbeskrivning saxad från loppets hemsida:

Jubileumsloppet startar med ett långt varv runt Lygnern, samma sträckning som 80-km-loppet, förbi Navåsen, Helsjön och Täxleberg till Hallandsleden invid stora Horredssjön. Sedan norrut förbi Äskhults by och Fjärås bräcka och norr om Lygnern tillbaka till Sätila.

Därefter väntar ett varv på Dyrenässlingan söder om sjön, och ett avslutande varv på Ramhultaslingan med avslutande löpning förbi fallen och längs Lygnern in till målet i Sätila.

Nattlöpningen under Black River Run blev ett bra träningspass inför loppet. Man får hoppas att den globala uppvärmningen fortsätter ett tag till så det är shortsväder i november.

Den långa banan ger 5 ITRA/UTMB-poäng. Om jag skulle få en nitlott till UTMB igen så har jag i alla fall fixat poäng från två långlopp i år.

Sätila Stenmark-mössa

Loppet arrangeras för att uppmärksamma mösstillverkaren Sätila of Sweden 120 års jubileum. Kan man hoppas på en klassisk Stenis i goodiebagen?

Mer info om loppet hittar du på satilatrail.se

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.

6 thoughts on “Nästa lopp: Sätila Trail 120 km

  1. Är också anmäld men just nu är jag lite nojig att det ligger för nära Transgrancanaria, för en oerfaren långlöpare iaf. Tur det finns tid kvar att bestämma sig =)

    • Såg dig på deltagarlistan 🙂 Om du är osäker på återhämtningen så kan du kanske välja att ta det lite lugnare under Sätila. Transgrancanaria ligger väl 3 månader efter, vilket borde räcka för några veckors återhämtning och en hårdare loppspecifik träningsperiod.

  2. Sant, det är väl dumt att kasta bort anmälningsavgiften =)

    Jag kommer åka bil ner, blir enklast att ta sig till starten mitt i natten då. Bara hojta till om du vill styra samåkning ner, jag har en hel kombi för mig själv =)

    • Låter som en lockande transportlösning. Hör av mig när det börjar närma sig. Lycka till med träningen.

Comments are closed.