Jättelångt – tillbaka till rötterna

Jättelångt 2016

Jag har anmält mig till Jättelångt. Loppet som startade min ultraresa. Loppet där jag gjorde alla klassiska rookiemisstag.

  • Startade i för högt tempo och kraschade redan efter drygt 3 mil. Det blev en lång dag på Roslagsleden.
  • Fick saltbrist och det kändes som att jag var tvungen att slå en drill varannan kilometer.
  • Hade för små skor och fick sota med blåsor och tappade tånaglar när fötterna svällde under loppet.

Eftersom jag inte visste hur jag skulle känna mig efter TEC 200 så lät jag loppkalendern vara blank månaderna efter loppet. Nu verkar inte att kroppen tagit så mycket skada av långjoggen, så jag har smugit igång med löpningen igen.

Av erfarenhet vet jag att det går ganska bra att springa kortare sträckor utan att känna något, men vid längre distanser så har kroppen inte riktigt återhämtat sig och trötthet/smärta kommer mycket tidigare. Även huvudet kräver en viss tid att hitta tillbaka. Hoppas att jag är fit for fight när det är dags att springa de ca 68 kilometrarna mellan Grisslehamn och Norrtälje för fjärde gången. Kul ska det bli hur som helst.

Suget efter att springa är det inget fel på i alla fall.

ps. Det är lite kul att min film från 2012 fortfarande rullar på jattelangt.se.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.

2 thoughts on “Jättelångt – tillbaka till rötterna

  1. Kul att du är tillbaka! Jag är också anmäld till Jättelångt 🙂

Comments are closed.