Första tusingen

Tusingar är populära intervaller för att förbättra sin snabbhet. Jag gillar inte intervaller så jag samlar tusingar i kilometerform istället. Idag passerade jag årets första 1000 km.

Ett av mina första mål när jag började med löpning var att springa 100 mil på ett år. Nu känns 300 mil som en bekväm grundnivå. Det är märkligt hur snabbt man flyttar fram sina gränser. Nyckeln har varit kontinuitet och att jag sluppit skador/sjukdom.

Basen består av löpning 5 dagar i veckan, varav 1-3 pass som är längre än två mil. Om jag vill klämma in mer volym så förlänger jag de kortare passen eller kör dubbelpass.

Högdalstoppen

Under dagens runda på motionsspåret i Fagersjö (och Högdalstopparna) hade jag sällskap av en massa orienterare som sprang kors och tvärs på stigarna. Det var kul att se folk i alla åldrar kuta med karta och kompass i högsta hugg.

Orientering

Helgen har bjudit på en massa fina prestationer. André Rangelind sprang 90,2 km på Loxodonta Borlänge Ultra 6h, svenskt rekord och världsårsbästa. Lotta Thörn verkar också ha slagit svenskt rekord med 125,79 km på ett 12-timmarslopp i England.

Barkley Marathon avgörs just nu. Sju personer är ute på tredje varvet i skrivande stund. Gary Robbins är en av dom.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.