Sommarens bootcamp

Sommaren är äntligen här, för det är den väl trots att värmen inte riktigt är på plats. Som tidigare somrar kommer jag försöka klämma in lite annan träning än bara löpning. Årets nyhet är att jag skaffat mig en kettlebell som jag tänkte börja svinga, stöta och jonglera.

Kettlebell Bootcamp

Målet är att få upp styrkan i denna ultrasparriskropp. UTMB kommer kräva mer än något annat jag gjort tidigare så det är bara att förbereda sig på alla sätt. Efter BUM vet jag hur det är att bära all obligatorisk utrustning i 26 timmar. Frågan är hur man känner sig efter 30, 34, 38…

I övrigt ska jag öka antalet löppass i veckan, från 4-5 till 7-9. Vi snackar dubbelpass istället för att bara nöta långpass. Volymen ska över 10 mil oftare nu när man har tid att återhämta sig bättre. Sen är det läge att leta upp ett gym med löpband för att få in lite höjdmeter.

Glad midsommar! Om du inte ska dansa runt stången kan du göra det runt någon du tycker om. Precis som igelkottarna jag träffade under en kvällsrunda tidigare i veckan.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.