Nya asfaltsnötare och en favorit i repris

Halva priset på allt i butiken plus ett konto som precis fyllts på med skatteåterbäring kan bara sluta på ett sätt.

Salomon X-Series och Sense Pro

I tisdags kom jag hem med röda Salomon S-Lab X-Series och ett par nya Sense Pro.

Salomon Sense Pro 2015

Salomon Sense Pro

Sense Pro är en favorit från Salomon. Tycker de funkar bra som hybridskor. Mina smurfblå är uppe i 55 mil hittills. De användes bland annat under Black River Run förra året.

Salomon S-Lab X-Series

Salomon S-Lab X-Series

Salomon S-Lab X-Series är relativt lätta stads- och asfaltsskor med mer dämpning. Ovandelen är ungefär som på andra S-Lab-skor med Sensifit osv. Spontant hade jag tänkt att de skulle bli mina mängdskor på asfalt, men efter lördagens testrunda är jag lite osäker.

Salomon X-Series och lördagsgodis

Trots att tåboxen ser större och bredare ut än hos Sense Pro så känns hela skon smalare. Efter en mils löpning började de klämma både här och där. Jag får sällan ont av nya skor, men denna gången var avslutningen på passet inte så rolig. Känslan efteråt var lite som att man hade köpt lördagsgodis och tappat allt på vägen hem.

Sulan på Salomon X-Series och Sense Pro

Jag kommer ge X-Series några chanser till. Möjligen skulle jag köpt en storlek större eller så är mina fötter extra känsliga efter BUM. Det är bara att hoppas att vi kommer komma överens efter lite mer nötande.

Uppdatering: Det verkade som fötterna inte riktigt var redo. Jag har inte upplevt samma problem med skorna under passen efteråt.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.

2 thoughts on “Nya asfaltsnötare och en favorit i repris

  1. Surt med skor som klämmer 🙁 Har du testat att köra utan innersulorna?

    • Har inte gjort det än. Förhoppningsvis töjer de på sig med lite mer användning osv.

Comments are closed.