Träning inför UTMB

Toppen av Hammarbybacken

Igår körde jag årets första pass i Hammarbybacken. Målet var att väcka musklerna i låren. Det fick blir lugnt trampande uppför backen och kontrollerat bombande ned. Allt för att vänja benen vid farten och belastningen vid utförslöpning.

Nedför Hammarbybacken

Det är löpningen nedför som kommer göra mest skada under UTMB kan jag tänka mig.

För ett par veckor sedan publicerade Trail Runner Magazine en artikel om hur man t.ex. kan träna för bergsultror om man inte bor i närheten av några större berg. Ett par av tipsen hade jag inte tänkt på tidigare.

  • För att simulera långa uppförsbackar funkar tydligen löpband alldeles utmärkt. Ställ bandets lutning på 10-15% och börja tugga. Jag som aldrig satt min fot på ett gym får kanske tänka om.
  • Olika typer av hoppövningar (grodhopp, enbenshopp, indianhopp osv.) bygger upp musklerna som tar mest stryk vid utförslöpning.

Alla tips hittar du här.

Utegymmet, Hammarbybacken

Jag kommer alltså blir tvungen börja vänja mig vid utegymmens tortyrredskap och kanske leta mig till ett löpband när jag tröttnar på däcklöpningen.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.

2 thoughts on “Träning inför UTMB

  1. Intressant! Jag hittar inte riktigt artikel om detta! Har du någon länk? 🙂

Comments are closed.