Markus Torgeby: Löparens hjärta

Jag upptäckte Markus Torgeby när jag såg dokumentären Den nya tiden. Han var en av 8 personer som berättade om sina livsval i vardagen där tiden blivit en bristvara. Efteråt var jag tvungen att se filmen Löparen som gjorts om honom av samma filmare, Peter Magnusson.

I höstas när jag var och lyssnade på Markus i samband med AXA Fjällmaraton avslöjade han att han skrev på en bok. Nu är den här. Självklart beställde jag Löparens hjärta direkt när den släpptes.

Löparens hjärta, Markus Torgeby

Historien om Markus liv var som sagt bekant för mig sedan tidigare, och med tanke på hur mycket uppmärksamhet han fått den senaste tiden är det svårt att inte ha hört talas om flykten till kåtan i Jämtland. Om den pushande tränaren, mammans MS, mörkrädslan, resan till Tanzania osv.

Favoritcitatet kommer från läraren U-G:

… Ingen annan kan känna din kropp bättre än vad du själv gör. Löpning handla om att bli en större människa, att hitta något som går bortom prestation och tider. Om du vill fortsätta utvecklas, se det inte endimensionellt.

Språket i boken är enkelt och ärligt. Allt flyter på, precis som tankarna under ett långpass. Jag känner igen många funderingar och tankegångar. Självklart har man lekt med tanken på att kliva av hamsterhjulet och leva ett enklare liv.

Jag rekommenderar boken varmt. Den handlar om så mycket mer än bara löpning. Tack Markus.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.