Tassa på i ullstrumporna

Vinterskog

Under en månads tid har jag sprungit med Injinjis merinoullstrumpor (Outdoor 2.0 Midweight Mini-Crew NuWool). Inför Arctic Ultra kände jag att jag behövde tåstrumpor som värmde även om de råkade blir blöta osv. Vintern har väl inte satt strumporna på prov än, men jag är väldigt nöjd hittills.

Injinji nuwool tåstrumpor

Tidigare har jag testat Smartwools ulltåstrumpor och blivit besviken på hållbarheten. Injinji Outdoor NuWool verkar helt klart bättre. Jag har sprungit drygt 25 mil utan att det märks något slitage på mina limegröna varianter.

Injinji nuwool outdoor tåstrumpor

Outdoor-modellen ger mer dämpning på hälen och mellanfoten. Den extra tjockleken på materialet kan ställa till det om man använder skor med smal läst, typ Inov-8. Det kan bli lite trångt runt hälen och snörningen på vissa skor.

UTMB 2015?

I tisdags slängde jag in en föranmälan till UTMB efter viss tvekan. Det är nästan ett för tufft och upphypat lopp för att det ska kännas helt klockrent för mig. Den 14:e januari får jag reda på om det blir något tassande runt Mont Blanc i augusti. Man har ungefär 50% chans att få en plats. 50 svenskar är anmälda och det finns många bekanta namn på anmälningslistan.

UTMB pre-registration 2015

Om jag inte kommer med så är det inte hela världen. Det finns många andra fina lopp som lockar i höst.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.