Film: Wild – sex, droger och vandring

Jag har varit på bio och sett en riktig film. En film som varken var animerad eller dubbad till svenska. Det var ett bra tag sedan det hände senast.

Igår var det pressvisning av filmen Wild. Filmen bygger på en verklig händelse som utspelade sig för 20 år sedan. Cheryl Strayed, spelad av Reese Witherspoon, bestämmer sig för att vandra 1100 miles (ca 180 mil) på Pacific Crest Trail (PCT) för att hitta sig själv och fly från sitt destruktiva liv.

Hon börjar som en oerfaren Stig Helmer med ett stort monster till ryggsäck. Under resans gång lär hon sig handskas med vildmarken och sitt förflutna. Otaliga tillbakablickar avslöjar vad som lett fram till vandringen.

Jag tycker filmen helt klart är sevärd. Berättelsen berör och inspirerar. Efteråt känner man sig sugen att börja planera ett storslaget äventyr, gärna i Oregon. Filmen bjuder på en del igenkänning när det gäller både tankar och utrustningsproblem som kan dyka upp under längre strapatser. Den 16:e januari är det biopremiär.

Pressvisning Wild

Efter filmen var det frågestund med svenska långvandraren Lina Hallebratt.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.