Portabel mat, Tailwind och Honey Stingers

Efter magraset under Black River Run var jag tvungen att börja leta efter andra energikällor. Bokhyllan har utökats med kokboken Feed Zone Portables.

Omslag Feed Zone Portables

Biju Thomas och Allen Lim har jobbat med cyklister för att ta fram alternativ till gel och sportdrycker. Boken börjar med ett kapitel om näringslära. Sedan följer 75 recept på portabel mat som lämpar sig för cyklister, triatleter, löpare och andra uthållighetsidrottare. Mycket av det här funkar även på utflykter med familjen kan jag tänka mig.

Citat Feed Zone Portables

Rätterna består av pajer, våfflor, kakor, ris eller ägg i olika skepnader. Det finns både söta och salta tilltugg.

Uppslag Feed Zone Portables

Jag har tänkt att ge Tailwind en andra chans. Denna gången köpte jag den icke smaksatta varianten, Naked unflavored. Smaken Berry, som jag hade sedan tidigare, tröttnade man på efter några timmars användning. Den var för söt helt enkelt.

Tailwind Naked Unflavored

Gelförrådet har kompletterats med Honey Stingers. Gelen har honung som bas vilket känns helt rätt. Jag får flashbacks till Åland Marathon där en löpare hade med sig en kompis som langade en sked honung med jämna mellanrum.

Honey Stinger Organic Gel

Acia/granatäpple-smaken var riktigt bra när jag testade den under ett pass i veckan.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.

2 thoughts on “Portabel mat, Tailwind och Honey Stingers

Comments are closed.