Jakten på den perfekta vardagsryggsäcken

Arcteryx Granville Pack och alla mina designerprylar

Jag har inte haft någon riktig vardagsryggsäck på flera år. Löparvarianter har ett flertal: Salomon XA 20, Osprey Raptor, Camelbak Octane XCT… Det visar väl var fokus legat under en längre tid.

Nu börjar jag tröttna på ICA-kassarna som fått tjänstgöra mellan hemmet och kontoret. Jag vill ha en smidig, snygg ryggsäck med plats för en bärbar dator, matlåda och lite andra saker (alla mina designerprylar om man ska tro bilden ovan… suck). Den behöver egentligen inte ha en massa finurliga funktioner eller vara vattentät.

En trotjänare som jag minns att jag gillade/använde väldigt mycket var ryggsäcken som togs fram när farbror var ung och Stockholm Europas kulturhuvudstad (1998). Har för mig att den tillverkades av Haglöfs.

Två spår som jag snöat in på är den urbana outdoor-varianten och en stilren traditionell ryggsäck.

Är jag en hipster …

Hipster-ryggsäck
Från vänster: Sandqvist Hans, Herschel Little America, Fjällräven Rucksack No. 21 och Eastpak Hammerhead Outwards.

… eller friluftsmupp fångad i storstan?

Laptopryggsäck
Översta raden från vänster: The North Face Base Camp Citer, Arc’teryx Granville, Osprey Pixel och Patagonia Black Hole Pack. Nedersta raden från vänster: Arc’teryx Cardova, Lundhags Gero, Salomon Approach Pack och Haglöfs Vike 25.

Beningen fortsätter ett tag till. Jag kommer hänga på diverse ryggsäcksbloggar den närmaste tiden om du behöver få tag i mig. Lämna en kommentar om du har ett tips på en favorit?

Alla bilder är lånade från respektive tillverkares hemsidor.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.

2 thoughts on “Jakten på den perfekta vardagsryggsäcken

Comments are closed.