Yee-Haw! The Gax 100 miles

Jag hade redan givit upp hoppet. I oktober velade jag en dag för länge och loppet hann bli fulltecknat. Och det skulle inte finnas någon reservlista heller fick jag reda på.

I tordags råkade jag somna i soffan och vaknade till vid midnatt. Jag tittade lite snabbt i mitt sociala flöde innan jag skulle masa mig till sängen. Några sekunder senare var jag klarvaken. Det tipsades på Facebook om att The Gax 100 miles hade öppnat för några löpare till.

Jag mailade givetvis direkt till arrangörerna. Efter en ”evighet” fick jag svar i fredags om jag hade fått en plats i loppet. Nu är det sista fixat och jag borde dyka upp på startlistan vilken dag som helst.

Karta: The Gax 100 miles

GAX 100 blir den största 100 miles-utmaningen för min del hittills. Banan går längst med Skåneleden/Österlenleden. Vi snackar etapp 12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1, ett varv på 161 km. Start och mål är i Ystad. Maxtid: 32 timmar.

Det finns 3 bemannade och 2 obemannade vätskestationer. Jag är tvungen att planera allt mycket noggrannare än mina tidigare lopp när det gäller både energi och utrustning. Det kommer även behövas en del orienterings-skills.

Mer info om loppet hittar du på gax100.com

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.