Vecka 12 i korthet: Volym

TEC 100 miles närmar sig med stormsteg. Den sista volymen ska klämmas in nu. Vecka 12 bidrog med 116 km löpning.

Måndag: Nötte på i samma gamla spår. 15 km in på kontot.

Onsdag: Det stod långpass på schemat. Vintern valde att göra ett gästspel igen. Lagom till transportlöpningen hem ökade snöfallet och vinden. Det blev ett riktigt grisig pass med en hel del pulsande i blöt nysnö. Inga plogbilar syntes till.

Merrell Mixmaster Move i snö

Under några hundra meter smög jag med en löpargrupp som höll på med någon typ av intervaller nere vid Årstaviken. Jag fick en hel del pepp från ledarna som sprang och cyklade bredvid. Man får passa på när man har chansen. 20 km in på kontot. (Lite kortare än planerat, men vädret bidrog till att jag kände mig nöjd ändå.)

Torsdag: Segt kvällspass. Inte ens Emelie Forsbergs röst i Maratonpodden lyckades få fart på benen. 18 km in på kontot.

Lördag: Del 1 av helgens back-to-back. Mötte Kent 06.00. Han skulle springa sin 3:e mil under helgens ultraintervaller. En härlig morgon med soluppgång och fågelsång. Efter 10 km fortsatte jag solo, ett varv runt Årstaviken fick det bli. Jag hade med en flertimmarsflaska Perpetuem för att komma i TEC-stämning. 30 km in på kontot.

Långpass i 3 timmar

Söndag: Del 2 av helgens back-to-back. Jag var inställd på att det skulle bli riktigt jobbigt, men kroppen kändes pigg. Det blev ett en runda via Skogskyrkogården, Hammarby Sjöstad, Slussen, Gamla Stan, Södermalm och Årstaviken. Körde Perpetuem (igen) och vätskerygga. Vätskebehovet har definitivt ökar under de längre passen den senaste tiden. 33 km in på kontot.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.