Löparskor: Kvalitet och kvantitet

Om jag tar en titt i min Imelda Marcos-garderob och väljer 5 favoriter bland löparskorna så skulle det bli följande lista.

Topp 5 löparskorna

  1. Montrail Rogue Fly – Ett riktigt lyckat spontanköp som fått hänga med på flest kilometrar i loppsammanhang. Trots att de egentligen är terrängskor så skulle jag inte ha några problem med att springa en asfaltsmara i dem. Synd att sulan slits så snabbt. Mitt par är ganska blankslitna efter 46 mil.
  2. Nike Lunaracer+ 3 – Lätta och väldämpade. De levde verkligen upp till mina förväntningar.
  3. Pearl Izumi Trail M2 – Dessa ger ett härligt rull i steget. Heta kandidater till TEC100 i april. Möjligen är de lite för tunga.
  4. Inov-8 Road-X 233 – Sitter som gjutna på fötterna. Ren löparglädje med grym markkontakt.
  5. New Balance Minimus Road Zero – Listans outsider. Jag har inte sprungit speciellt mycket i mina MR00, men kan inte låta bli att gilla dem.

Tar man en titt på statistiken så ser det senaste årets skoanvändande ut på ett annat sätt. Det finns några mängdskor som tar väldigt stor plats. Vissa av dem sjunger på sista versen och är nära pension.

Statistik löparskor

Jag har egentligen aldrig gillat Saucony Mirage speciellt mycket men de har fått hänga med länge ändå. De funkade ju riktigt bra under TEC 50 miles. Nu börjar de få hål lite varstans.

Är det riktigt grisigt kommer Inov-8 RocLite 285 alltid få hänga med.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.