Långpass med tom tank

Jag var inte alls sugen att bege mig ut på morgonens långpass. Försökte hitta på alla möjliga ursäkter för att flytta fram det till kvällen i stället. Efter en kvarts förhandlande kom jag till sist iväg. Utan frukost, precis som planerat.

Det var 8 minusgrader och mörkt ute. Jag hade kollat upp en loop på 6 km som jag skulle springa några varv på. Loopen hade två gåbackar där frukosten (Clif Bar Bars) skulle intas i små portioner. Under andra varvet började solen masa sig upp ovanför horisonten och det blev en riktigt fin morgon.

Långpass och frukost

Detta upplägg kommer upprepas med jämna mellanrum fram till TEC. Antalet varv kommer bli fler och olika energikällor ska utvärderas. Långpassen i vinter blir alltså varvbaserade till en större del än tidigare. Om det skulle bli riktigt kallt kan man till och med springa förbi hemmet för att t ex få i sig varm dryck.

Fitbit One

Fitbit OneJag tog med en Fitbit One under passet för att testa hur duktig den var på att beräkna distans. När jag var klar visade displayen: 23000 steg, 21,25 km och 63 trappor. Min Suunto mätte rundan till 24 km och 185 höjdmeter.

Inte så bra resultat kan man konstatera, men inte helt överraskande med tanke på att Fitbit One i princip bara är en avancerad stegräknare med några extrafunktioner för sömnloggande mm.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.

2 thoughts on “Långpass med tom tank

  1. Ska man inte kalibrera FitBit till sin egen steglängd? Då kanske den blir mer exakt. Jag har en Jawbone UP och den är ganska exakt efter kalibrering.

Comments are closed.