Tankar inför Black River Run 100 miles

Snart är det äntligen 100 miles-premiär för mig. Tankarna snurra mer och mer runt genomförandet av Black River Run.

Black River Run 100 miles-tankar

Träning

Det har inte blivit så många 10-milaveckor som planerat, bara en om jag ska vara ärlig. Årets alla lopp har fått stå för de flesta riktiga långpassen. TEC gav en fingervisning om att jag klarar minst 50 miles. Jag litar på att huvudet ska ta mig runt den sista halvan av loppet.

Uppladdning

Förkylningsnojan är ständigt närvarande. Det känns som att alla går omkring och snorar. Jag kör stenhårt med citron och ingefära i förebyggande syfte. Det äts även mer blodpudding än vanligt, måste vara bra för något inbillar jag mig. Träningsmängden har dragits ned. Nu är det bara myspass som gäller.


The Internet – Dontcha

Jag har börjat samla musik som ska ta mig till mitt happy place när det börjar krisa under loppet.

Utrustning

Det blir med största sannorlikhet handhållen flaska och Salomons XR Energy Belt, för att få med det som behövs under ett 16 km-varv. Jag har inte spikat exakt vilka skor som ska med. Klädmässigt gäller det att gardera sig för alla tänkbara scenarion: regn, tropisk hetta, storm, hagel, snö…

Glöm inte tandborsten. Det ska tydligen vara en riktig höjdare att borsta tänderna framåt småtimmarna när man börjar blir trött i kroppen (och på smaken av allt man satt i sig under loppet). Så glöm inte tandborsten.

Energi

Inledningsvis kommer jag köra på Perpetuem och det som bjuds vid vätskestationerna. För att variera mig kommer jag ha med en egen buffé bestående av bl a Snickers, Flapjacks, chokladbollar, nötter, ölkorv…

Squeezy gel och Clif Bar Shot Bloks

Wiggle levererade även Squeezy geleér och Clif Bar Shot Bloks tidigare i veckan.

Pacer

Pacer eller inte pacer? Jag orkar inte söka aktivt efter någon medlöpare till loppet. Är du intresserad av att springa några varv med mig under natten kan du lämna en kommentar nedan så får vi se om vi hitta ett upplägg som funkar för oss båda.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.

2 thoughts on “Tankar inför Black River Run 100 miles

  1. Vad spännande! Kommer att följa dig på nättet och skicka massa pepp och energi! Heja heja dig!
    Lycka till!

Comments are closed.