Pannlampslöpning och övernattning på Sörmlandsleden

Veckan började med två pannlampspass. Jag valde att springa Tjustviksrundan båda gångerna. 3 av rundans 5 km ligger i totalt mörker efter halv nio på kvällen. Underlaget är varierande, mest stigar och grusväg. En perfekt testbana om man kör några varv.

Pannlampslöpning

Under det första passet använde jag min Silva X-Trail Plus. Till pass nummer två lånade jag äldsta sonens Petzl Tikkina 2. Den funkade förvånansvärt bra trots sin enkelhet. Jag tänkte ta med Tikkinan som backup-lampa under Black River Run.

Helgens planerade långpass byttes mot vandring på Sörmlandsleden med familjen. Vi startade från Handen och gick etapp 4 och delar av den tredje.

Vandring på Sörmlandsleden

Vi mötte en hel del löpare som jag antar var och rekade SUM-banan. Det är nästan exakt ett år sedan jag själv sprang dessa etapper senast.

Spång, Sörmlandsleden

Tyvärr kunde jag konstatera att det fortfarande finns riktigt slitna och luriga spänger kvar. Som tur är kan man oftast välja att gå bredvid. Hoppas att ingen spång brakar under Sörmland Ultra så att någon råkar skada sig.

Tältplats

Vår plan var att övernatta vid Årsjöns rastplats, men eftersom vi kom iväg sent på eftermiddagen och tröttheten började komma krypande slog vi läger tidigare.

Magiskt morgonljus

Söndagsmorgonen bjöd på daggiga spindelnät och magiskt ljus. Efter frukost fortsatte vi till Årsjön för att se vad vi missat. Det var inte bara vi som hade rastplatsen som mål denna helg visade det sig. Färgglada tält kantade hela sjön.

Vi vände tillbaka till Tyresta by och tog bussen hem igen. Totalt blev det ca 6 timmar vandring med tung packning. Riktigt bra alternativ träning.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.