Puh… AXA Fjällmaraton 2014

Jag kommer stå i startfållan för AXA Fjällmaraton nästa år också. Det var inte helt självklart att jag skulle anmäla mig. Nya lopp pockar hela tiden på uppmärksamheten.

AXA Fjällmaraton 2014

Anmälan

Trycket är stort på den här typen av lopp. Det märktes redan förra året då de 800 platserna tog slut på 45 minuter. I år var det inget undantag. Vi var många som satt och reloadade anmälningssidan. Allt gick otroligt långsam när platserna väl släpptes kl. 14.00. Jag fick vänta länge mellan varje steg i anmälningsproceduren. Till slut fick jag en bekräftelse på att allt var klart och betalt. Eller var det verkligen det? Det dök upp ett mail om att betalningen inte hade gått igenom. Förvirring.

En halvtimme senare var loppet fulltecknat, dock fanns det en massa dubbletter i startlistan osv. Nya besked: Systemet hade inte pallat för trycket. No shit. Fler startplatser släpptes kl. 20.00. Allt har löst sig för min del i alla fall. Jag finns med på startlistan för 2014! Hoppas du är det med.

Boende

Nästa nöt att knäcka är boendet. Eftersom jag inte var helt hundra på hur jag skulle göra så hade vi inte kollat upp boende innan. Förra året var det omöjligt att hitta något i Vålådalen efter att startplatserna hade släppts. Fjällstationens telefoner tutade upptaget och deras mailserver hade kraschat… Dagen efter fanns det inga lediga sängar kvar. Till slut hittade vi en privatperson som hyrde ut en stuga.

Nu chansade vi och ringde till fjällstationen vid 17-tiden. Ett meddelande lämnades på telefonsvaren. 5 minuter senare ringer telefonen. Det fanns tydligen några rum kvar. Lättnad. Vi kommer inte bo en hel vecka i Vålådalen denna gång utan lopphelgen får räcka. Efteråt ska vi försöka vandra och se lite nya platser i närheten.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.