Intervaller med Suunto Ambit – så funkar det

I slutet av november släppte Suunto 2.0-uppdateringen till Suunto Ambit. En av nyheterna var intervalltimern. Idag testade jag den nya funktionen.

Intervaller med Suunto Ambit

Alla inställningar för intervallfunktionen görs på Movescount-kontot. Under Utrustning»Anpassning kan du aktivera intervaller för ett nytt eller befintligt anpassat läge.

Jag gjorde ett nytt träningsläge som fick heta “1000:ingar”, 1 km högintensiv aktivitet med 1 minuts vila. De nya inställningarna förs över när man synkar klockan med Movescount.

Intervaller på Movescount

Efter en kort uppvärmning pausade jag klockan och tyckte in “Next”-knappen i ett par sekunder för att komma till alternativmenyn och aktivera intervalltimern för det aktuella passet. Sedan var det bara att köra. Klockan höll koll på distans och vilopauser.

Det blev 5 repetitioner totalt. Underlaget var långt i från optimalt för snabbare tempo. Den dåligt plogade cykelvägen gjorde det riktigt jobbigt för vader och vrister.

Jag tycker att intervallfunktionen var helt ok. Det är dock lite bökigt att man inte kan ändra några inställningar direkt i klockan utan är tvungen att gå via Movescount. Det blir inte så spontant. Givetvis kan man använda varvfunktionen för manuella intervaller eller ha några färdiga lägen för 400:ingar, 800:ingar osv. Garmins lösning i t ex 310XT är dock smidigare, men mjukvaran till Suunto Ambit utvecklas fortfarande så det finns hopp om förbättring.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.