Tankar inför Sörmland Ultra

SUM-tankarPå lördag är det dags att springa lite längre igen och förkylningsnojan är i full gång som vanligt. Sörmland Ultra Marathon är ett b-lopp i min tävlingskalender. Anmälan gjordes i ruset efter AXA Fjällmaraton.

Självklart ska det bli kul att springa loppet, men det känns ändå som årets stora utmaningar redan är avklarade. Jättelångt med sina 68 km blev ultradebuten och det längsta loppet, fjällmaran det tuffaste. SUM hamnar någonstans mittemellan. 50 km är långt, men distansen skrämmer mig inte längre. Ett som är säkert är att det definitivt kommer bli 5–6 leriga timmar i skogen.

Vilka skor ska jag ta?
Jag borde ha ganska bra koll på banan, det var ju inte så länge sedan jag sprang Sörmlandsleden, men samtidigt kan minnet spela mig ett spratt. De jobbigaste partierna har en förmåga att etsa sig fast mer än transportsträckorna där emellan. Dubbtestet har inte blivit av än så just nu lutar det åt att mina Salomon Crossmax får hänga med. De borde funka utmärkt på stigarna, grusvägarna och asfaltsträckor längst med banan. Jag får ta det lite lugnt när det är som halast och mest tekniskt helt enkelt.

Övrig utrustning
En handburen flaska och lite energi borde räcka, men det känns tryggare att ha ryggsäcken med vätskeblåsa. Snickers och Enervit GT-tabletterna är den givna provianten. Förstahjälpen, Haglöfs Endo-jackan och vindbyxor packas med sedan får det nog vara bra.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.

6 thoughts on “Tankar inför Sörmland Ultra

  1. Lycka till och hoppas att det blir bra väder/temperatur!

  2. ” 50 km är långt, men distansen skrämmer mig inte längre.”
    Jag förstår precis vad du menar. Även om det låter lite knäppt.
    Ha en kul runda på Sörmlands Ultra!

Comments are closed.