Tankar om Sickla Trail Run

Sickla Trail Run test

I tisdags twittrade Jojje Borssén ut att han sökte testlöpare till Sickla Trail Run. Träningsloppet är tänkt att arrangeras vid 9 tillfällen med start den 3 oktober. Pliktskyldigt dök jag upp i onsdags. Kvällen bjöd på riktigt fint sensommarväder. Hammarbybacken hade liftarna igång och backen var full av MTB-cyklister.

Första varvet sprangs längst med den tänkta 2 km-banan. Avslutningen på slingan kändes dock ganska tråkig så nästa varv modifierades för att slippa det mesta av grusvägarna. Banan blev lite längre och mer kuperad. Sista varvet blev en kopia på det andra och sprangs mest för att att kontrollmäta distansen.

Personligen tror jag att det vore bra att få till en 2,5 km-slinga som är lagom krävande och funkar när det börjar bli mörkt. 5 km terränglöpning som after work kan locka kompisgäng att testa sin form. Varför inte lansera en hashtag i sociala medier (à la #minutmaning) som kan bygga upp en större målgrupp.

Alla detaljer inför loppet är inte spikade. Hur resultat och tidtagning ska skötas är en punkt som behöver lösas. Helst ska löparen själv kunna logga resultatet på ett enkelt sätt. Mitt förslag är att man antingen importerar passen till jogg.se som Ultraintervallerna eller låta löparna logga resultaten på t.ex. RunKeeper som Xperiathon gjorde i höstas.

Det ska bli spännande att se hur upplägget bli.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.