Sörmlandsleden, etapp 1-4

Sörmlandsleden

Helgens långpass blev längst med etapp 1-4 på Sörmlandsleden, med start bakom Markuskyrkan i Björkhagen och avslutning i Handeln. För mig var detta startskottet på Sörmland Ultra-träningen. Man blir bra på det man tränar på så varför inte springa loppets bana? Jag mötte fyra andra löpare under passen som tänkte likadant.

De senaste dagarnas regn bidrog till att det blev en riktig lerfest. Leden bjöd på varierande underlag, tuffa tekniska bitar blandat med lättlöpta grusvägar. Riktigt inspirerande natur för det mesta. Spängerna var snorhala och en del hade mått bra att lite upprustning.

Vid ett par tillfällen sprang jag lite fel, märkningen av leden var dock överlag riktigt tydlig. Till min navigationshjälp hade jag ladda ned en GPX-fil till telefonen. Efter 36 km stängde jag av klockan och promenerade till pendeltågsstationen. Sörmland Ultra Marathon kommer helt klart bli en kul utmaning.

Skitiga Salomon CrossmaxNote to self: Glöm inte att ta med förstahjälpen nästa gång du ger dig ut på ett längre skogsäventyr. Denna gång klarade jag mig med några lättare skråmor, men enligt min sambo ligger jag i farozonen. Nyfrälsta MTB-cyklister och traillöpande farbröder i min ålder är tydligen en ökande grupp på stadens akutmottagningar. Så ”Let’s be careful out there”.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.

One thought on “Sörmlandsleden, etapp 1-4

  1. Ser mysigt ut. 🙂 Sprang själv ett terrängpass i lördags. Riktigt skönt.

Comments are closed.