Gramjägaren har vaknat

Hammarbybacken hemåt

Vad gör man när träningen är gjord och bara väntan på start återstår? Jo, man ställer upp all obligatorisk utrustning för att få koll (och jaga likes på Instagram).

Obligatorisk utrustning UTMB 2017

Sedan kommer man på att den där HydroPouchen som man fick under Jättelångt kanske inte är den optimala muggen utan att den gamla hederliga vikkåsan kanske sparar några gram. Hmmm… Salomon ha ju en 10 grams Soft Cup.

Jämförelse av vikt mugg

Och hur var det med underställströjan, Icebreaker Oasis LS Half Zip eller Oasis LS Crewe? Gramjakten är i full gång. Jag kommer dock inte köpa något nytt nu utan det blir till att botaniserar i garderoben för att hitta lättviktare.

Jämförelse av vikt underställ

Vad ska andra ha med?

Det mesta som jag ska ta med är samma som senast, men i år skippar jag de flesta onödiga ”bra-att-ha”-saker. En mindre storlek på ryggsäck/väst ska se till att det blir så.

Förutom obligatorisk utrustning så ska stavar, mer energi, salttabletter, Sportslick och allt annat med. Bergslöpning är en prylsport.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.