Hinner jag bli bergsvältränad?

I senaste avsnittet av podden I nöd och lyft (#18 Dödsångest) snackar Kalle om sin vandring i Wales och att det är skillnad mellan att vara fit och mountain fit. Den stora frågan för mig nu är om jag hinner bli bergsvältränad fram till UTMB.

Jag har lyckats klämma in mycket mängd under juli som helt klart kommer bli årets hittills bästa månad om man räknar kilometrar. Höjdmetrarna har dock varit obefintliga. De närmaste tre veckorna kommer jag bli tvungen att bo vid en backe och nöta dygnet runt känns det som. Motivationen finns där så det är inget jag har ångest för.

Det är bara att bita ihop och power-hajka likt någon med hemorrojder som letar efter sina nycklar som han tappat i backen.

Har man inga berg i närheten …

… kan man alltid titta på …

… när andra tränar i berg. Sedan kan jag rekommendera att läsa Anders Widmarks rapport från The Hill Marathon 50 miles.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.