Redo för sol, värme och pollen

Under lunchen var jag tvungen att köpa några produkter från apoteket för att göra sommarens löpning lite behagligare. Gårdagens backpass blev extra jobbigt på grund av att jag fick känna på baksidan av sommarvärmen.

Solstift, Resorb och pollen

3 produkter som underlättar sommarlöpningen

Solstift
Främst för att skydda alla utskjutande delar på huvudet. Nästippen, kinderna och öronen har en tendens att ta en hel del stryk i början av solsäsongen. Nacken behöver också lite extra UV-stopp.
Vätskeersättning
Jag svettas kopiöst i värmen. Resorb håller salt- och vätskebalansen i schack. Tidigare har jag använt Sport-varianten av Resorb eftersom den innehåller magnesium. Magnesiumet ska förhindra kramp i musklerna. Nu finns Resorb Boost som innehåller C- och B-vitaminer också. C-vitaminer hjälper immunförsvaret att fungera normalt och B-vitaminer ökar bl.a. energiproduktionen enligt Google.
Ögondroppar
Mina ögon börjar klia när framförallt ekpollenhalten ökar. (Lite komiskt med tanke på mitt efternamn.) Ögondropparna brukar ta hand om de flesta allergiska reaktioner under de värsta pollenveckorna.

Nu har jag inget att skylla på igen.

Läs även Rädda sommarens löpning om du vill ha fler tips.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.