Uppdatering till Suunto Ambit3 och Movescount

Stegräknare Suunto Ambit3

För några dagar sedan överraskade Suunto alla sina Ambit3-användare med en ny uppdatering till klockan. I Ambit3 Peak, Sport och Run kan man nu se hur många steg man tagit under dagen. Gårdagens pass på 15 km gav mig ca 16000 steg.

Visning av rutt Suunto Ambit3

Efter träningspasset ritas rutten ut och information om höjdprofilen syns i sammanfattningen.

Suunto Ambit3 höjdprofil

Suunto Ambit3 Peak har även fått en skärm där höjdprofilen visas i realtid. Om du har en planerad rutt så visas även information om återstående stigning. Jag antar att funktionen är tagen från Suunto Ambit3 Vertical.

Tack för den tidiga julklappen Suunto.

Movescount Training Insights

Movescount har fått lite roliga uppdateringar den senaste tiden också. Du kan t.ex. se dina PB:n på olika distanser. Om man är nyfiken på vad som krävs för att springa ett marathon under 3 timmar kan man se statistik baserad på 100 miljoner träningspass i deras nya träningsverktyg.

Nu får man hoppas att Suunto lägger allt sitt krut på Suunto Spartan så att det blir en bra produkt. I dagsläget verkar det som Spartan har färre fungerande funktioner än Ambit3.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.

4 thoughts on “Uppdatering till Suunto Ambit3 och Movescount

  1. Vad kul! Problemet är att jag inte vet hur jag kan få de funktionerna i min klocka! Har du lust att berätta? 😀 Tack.

  2. Hej. Precis köpt en ambit3 sport. Lite kul med stegräknare. Kan man även få fram hur många steg man gick igår och för en vecka sedan eller är det bara dag för dag? Hur gör man om det går?

    • Exakta stegantalet får man bara för innevarande dag. Sedan finns väl stegen med i sammanställningen över hela veckans aktivitet men inte specificerat.
      Den 15 mars 2017 7:21 em skrev ”Disqus” :

Comments are closed.