Redo för Tierra Arctic Ultra

Nu finns det inte så mycket kvar att göra inför Tierra Arctic Ultra, förutom en massa resande. Allt känns toppen. Det enda jag slarvat med under semestern är sömnen. För få timmars sömn p.g.a. tidiga morgonpass och oförmåga att sova ut när jag haft möjligheten kan möjligen ställa till det. Speciellt med tanke på starttiden (06:00) och den tidiga avresan från Kiruna till Nikkaluokta.

Utrustning Tierra Arctic Ultra

Imorse testade jag att springa med full packning.

Obligatorisk utrustning:

 • Vattentät jacka med huva
 • Vindtäta byxor
 • Mössa
 • Handskar eller vantar
 • Heltäckande byxor t.ex. tights, alt. ¾ byxa och långa strumpor
 • Förstärkningsplagg för överkroppen, vikt minimum 100 g
 • Första förband med elastisk linda, skavsårsplåster, kompresser och sporttejp.
 • Räddningsfilt – minimum 1,8 m x 1 m
 • Visselpipa
 • Kompass – magnetisk
 • Pannlampa
 • 500 SEK i kontanter alt. kreditkort
 • (Penna för märkning av utrustning och energi)
 • (Karta – ingår i anmälningsavgiften)
 • (Nummerlappar, 2 st – ingår i anmälningsavgiften)
 • (Säkerhetsskynke – fästs på ryggsäcken för identifiering från luften, ingår i anmälningsavgiften)

Dessutom hade jag med energi för hela loppet, Sportslick och vätskeblåsa.

Jag väljer med största sannolikhet att springa loppet i mina nya Inov-8 Race Ultra 270. Det är en liten gambling eftersom det bara blivit 2 mil löpning i dom hittills, men de känns mycket bättre än Salomon Sense Pro 2. Adidas XT Boost får hänga med som backuper ifall jag skulle ångra mig i sista minuten.

Högdalstoppen, augusti 2016

Jag förväntar mig mycket vackrare vyer än Högdaltopparna kunde erbjuda idag.

DC Rainmaker har fått sitt exemplar av Suunto Spartan Ultra.

Ska bli intressant att se vad han tycker om den när han testat klart klockan.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.

4 thoughts on “Redo för Tierra Arctic Ultra

Comments are closed.