Salomon Sense Pro 2 – Besvikelsen

Man blir alltid nervös när det dyker upp en ny version av ett par löparskor som man verkligen gillar. Uppföljare har en tendens att göra en besviken. (Hoppas innerligt att Hitta Doris är bra.)

Salomon Sense Pro 2 skulle ha mer dämpning än föregångaren. Det lät som en bra förändring. Trots att jag har sprungit ett 100 miles-lopp i mina ettor utan några problem så skadar det inte med en lite mer förlåtande sko. Även sulan var uppdaterad.

Att Gary Robbins använde Salomon Sense Pro 2 under Barkley Marathons var som grädde på moset.

Blankslitna Salomon Sense Pro 2

Tyvärr måste jag säga att jag är besviken på mina Sense Pro 2. Efter ca 80 km löpning är dubbarna blankslitna på ena skons yttersida. Jag brukar slita skorna mer just där, men inte ens mina smurfblå ettor som hängt med i över 90 mil är så illa däran.

Antingen har mitt löpsteg slappar till sig och tagit semester eller så är gummiblandningen i sulan betydligt sämre. Gummit är mjukare iaf. Jag tror att Salomon tänkt att det ska förbättra greppet.

Sense Pro ingår citytrail-segmentet, hybridskor som ska fungera på både asfalt och i terräng. Jag har sprungit ungefär hälften av distansen på grusvägar och stigar, resten på asfalt.

Sula: Salomon Sense Pro 2 vs Salomon Sense Pro

Tåboxen känns smalare på den nya modellen. Jag får skavkänningar på lilltån efter 45 minuters löpning. Först trodde jag det skulle försvinna när jag hunnit köra några fler pass, men med tanke på hur snabbt sulan slits kommer jag nog inte hinna springa in skorna.

Tåbox: Salomon Sense Pro 2 vs Salomon Sense Pro

Jag köpte Salomon Sense Pro 2 för att använda dem under Tierra Arctic Ultra. Den extra dämpningen skulle sitta fint på de steniga partierna. Nu får jag kanske tänka om och börja titta på ett annat alternativ.

Apropå Gary Robbins så delade han nyligen med sig av sina bästa säkerhetstips för äventyrslöpning. Spana in klippet nedan.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.

4 thoughts on “Salomon Sense Pro 2 – Besvikelsen

  1. Du har ju en och annan inov-8 på hyllan, inte sugen på testa deras race ultra 270? Jag sprang brr med dem förra året med minimala problem.

    • Jag har faktiskt ett par 270 på väg till mig 🙂 Om de känns rätt direkt får de kanske hänga med.

Comments are closed.