Stadion Marathon – frostskägg och cola

I tisdags anmälde jag mig till Stadion Marathon. Målet med loppet var att få till ett bra långpass i högre tempo. Vi var ca 120 löpare som stod på startlinjen igår, drygt hälften skulle springa maran.

Stockholm Stadion Marathon 2016

Man sprang 200 meter på sidan av skidspåren inne på Stadion. Sedan fortsatte banan på Drottning Sofias väg bort mot Södra Fiskartorpsvägen bakom Stadion. Efter 750 meter vänder man och springer tillbaka till varvningen vid Sofiaporten och repeterar det 28 gånger. (Alla som sprang Jubileumsmarathon känner igen extraslingan man fick springa för att få till 42,2 km.)

Temperaturen pendlade runt 8 minusgrader. Underlager var mestadels slirig snömodd. Efter några prova på-varv bestämde jag mig för att försöka hålla 5:30-tempo resten av loppet. Jag tog en halv mugg cola var 6:e kilometer och klämde en gel vid 30 och 36 km. Upplägget funkade bra. Hade en liten svacka mellan 30-38 km sedan började det ljusna de tre sista varven.

Frostskägg

Känner mig nöjd med dagen. Jag lyckades klä mig rätt och Adidas Adizero XT 5 fick godkänt på det första långa testet. Frostskägget blev riktigt stiligt också. Två 4-milapass är inte en så dum start på året.

Stadion Marathon 2016

Stadion Marathon är ett trevligt arrangemang med ultrakänsla. Det var lite trångt i början, men fältet spreds ut ganska snabbt. Sedan får man se upp för alla flanörer och cyklister som också befinner sig på banan. Eftersom bana är så kompakt kan man hålla koll på hur det går för alla man känner. Grattis till vinsten Kent!

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.