Bislett 24-timmars 2015: Hur svårt ska det vara?

I mitt huvud var mina mål för årets Bislett 24-timmars tuffa, men realistiska. Tyvärr föll inte pusselbitarna på plats när det skulle levereras. Jag höll mig till min plan de 8 första timmarna. Pulsen fick bestämma tempo och gåpauser. Tailwind varvades med gel och annat som serverades under loppet.

Det var enklare att hålla sig på rätt sida MAF-pulsen i år. Tyckte också att jag kunde parera värmen mycket bättre. Den första svackan kom, som vanligt, efter 3 timmar. Jag var tvungen att dricka lite Cola för att komma igång igen, även fast jag inte tänkt ta någon läsk de första 6 timmarna.

Energi Bislett 24 h

Efter 8 timmar började jag få problem med att äta. Så fort jag fick något i munnen satte kräkreflexen igång. Alla möjliga kneps testades följande timmar. Jag borstade tänderna, åt ingefära, drack lättöl, tog saltgrogg osv.

Tempot hölls uppe, men det kändes som jag brände mycket mer energi än jag fick i mig. Halvvägs hade jag sprungit 102,1 km, ca 1,5 km kortare än förra året.

Efter 12 timmar var kraschen ett faktum. Började känna mig yr och frussen. Armvärmare och vantar åkte på. Jag fick massor med tips och pepp av medlöpare, support och funktionärer, men det gick inte att komma tillbaka.

Sista halvan av loppet blev en enda lång och seg marsch med några tappra försök till löpning. Ytterligare en långärmad tröja krävdes för att hålla mig varm. Ett tag var jag till och med osäker på om jag skulle komma 100 miles. Sista timmen fick jag till en spurt i alla fall och slutresultatet efter 24 timmar blev 166,4 km.

Bislett 24 h

Jag kommer inte återvända till Bislett förrän jag testat ett annat 24-timmarslopp. Bislett-stadion är en knepig lokal att springa i och jag vill testa hur det funkar någon annanstans innan det är dags för revansch.

Lärdomar från Bislett 24-timmars

  • Bara för att man har en del erfarenhet från kuperade 100 miles-lopp behöver det inte betyda att 24-timmarslopp på inomhusbana är enkla.
  • Jag måste börja experimentera mer med mat och energi igen.
  • En tupplur kan göra underverk. Tyvärr tog jag ingen sådan.
  • Adidas Boston Boost 5 funkar väldigt bra för mig på den här typen av lopp och underlag.
  • Trots all missär (i mitt fall) så är Bislett en trevlig galenskap.

Stort tack till alla som hejade, skickade hälsningar och låtönskningar.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.