Borta med vinden

Värmen kom och försvann, 30 grader i skuggan blev 14. All tid rann också iväg förvånansvärt snabbt och plötsligt var vecka 28 slut.

Halleluja

Jag hann i alla fall med en solnedgångsjogg förbi äggboden som avslutades med en fartökning de 3 sista kilometrarna. Var tvungen att testa lite fart om jag skulle springa Viruddenloppen. (Nu verkar det inte bli något lopp för min del.)

Solnedgång vid äggboden

När det regnar hinner man stretcha medan man väntar på att pastan ska bli klar.

Stretch

Näckrosorna har börjat blomma i pölen där korna brukar svalka sig.

Näckrosor

Om det inte regnade blåste det istället. Under min tur ut till Faludden fick jag en välbehövlig knuff i ryggen av vinden.

Skogsdungen

Hemvägen blev en annan historia. På en sträcka var sidovinden så stark att det kändes som jag blev blästrad från ena näsborren ändå upp i bihålorna. Det var nästan obehagligt efter ett tag.

Blåsig löptur

I fredags stängde jag gymmet med ett kort backpass med 12-procentig lutning på löpbandet.

Gymstängning

Solen vågade sig fram lagom till helgen. Det gamla järnvägsspåret är det närmaste stiglöpning jag kommer här i trakterna.

Gamla Järnvägsspåret

Mina gamla trotjänare från Compressport börjar ge upp. Vadkramarna har hängt med på de flesta långlopp de senaste 2 åren.

Vadkompression

Det fick bli amerikanska pannkakor till frukost i söndags. En hyllning till hjältarna som springer över Tennessee under Last Annual Vol State.

Amerikanska pannkakor

Träning v.28

Måndag: 2 + 6 + 2 km, Till gymmet + Löpband + Hem igen.
Tisdag: Vila.
Onsdag: 9 km, Hamnen.
Torsdag: 18 km, Faludden.
Fredag: 2 + 3 + 2 km, Till gymmet + Löpband + Hem igen.
Lördag: 24 km, Fide-Hamnen-Burgsvik runt.
Söndag: 18 km, Stockvike-Burgsvik.

Generellt har jag sprungit för fort. Jag har varit tvungen att införa promenad var 10:e minut vissa pass för att lugna ned mig. Hade hoppats komma över 10 mil men men…

Strandhäng

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.