Inför Arctic Ultra – hellre undertränad än trött och sliten

Som jag skrev tidigare så har januari varit riktigt seg. Istället för att bli stressad över Arctic Ultra och bara tugga på valde jag att lägga in mer vila. Jag kommer hellre till start undertränad än trött och sliten.

Stop. Play. Rewind.

Till exempel fick lördagens pass stryka på foten. Jag valde att se andra röra på sig rytmiskt på Dansens Hus istället. Föreställningen Stop. Play. Rewind. – The Monopoly Game av Bounce Benke funkade ypperligt som återhämtning.

Fagersjö motionsspår

Idag gjorde jag ett nytt försök med löparskorna på. Det blev tre varv på Fagersjö motionsspår samt passering av Högdalstopparna på vägen till och från.

Fagersjö motionsspår, höjdprofil

Till min stora glädje ville kroppen faktiskt ha mer efter den kuperade rundan. Mitt tips är alltså att våga vila. Denna vecka blev riktigt lugn och det verkar ha lönat sig.

Nästa helg är det äntligen dags att ro hem den där 100 mile Grand Slam:en i Arvika. Något som oroa mig lite inför starten av Arctic Ultra är att min höft fortfarande knorrar ibland. Jag har försökt kavla, stretcha och squatta för att få bukt på problemet. Det är bara att hålla tummarna och hoppas att allt löser sig.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.