Spökjakt under Vintermarathon

Lagom till helgens Vintermarathon så har jag preppat min Suunto Ambit med en virtuell hare. Suunto kallar apparna för Ghost Runners och de finns för olika tempon. Under passet kommer man kunna se hur många meter man ligger före eller efter sitt tänkta tempo. Garmin har en liknande funktion (Virtual Partner) på sina klockor.

Suunto Ambit Ghost Runner

Jag har tidigare använt diverse appar som beräknar sluttiden för ett marathon i realtid. På något sätt känns det dock enklare att relatera hur man ligger till med en distansangivelse istället, i alla fall om man ligger ungefär rätt till tempomässigt. Vi får väl se hur bra det funkar i verkligheten.

Den stora frågan är vilket tempo spöket ska ha. Vill man jaga eller känna sig jagad? Jag har några dagar på mig att klura på det. Eftersom höstens stora utmaning, Bislett 24 h, ligger två veckor efter Vintermarathon så kommer jag inte våga maxa min insats under loppet. Men det vore kul att putsa sitt PB så klart.

Kristian

Om Kristian

Jag gillar att springa, helst långt. Ibland blir det ultralångt. Löpning är helt klart den bästa terapin och jag har tydligen en hel del att reda ut. Följ mig på Instagram, Twitter och Facebook.

Prenumerera på inläggen via RSS, Feedly eller e-post.